dimecres, 25 de novembre del 2009

[Re]construint l'Església Nova

Descarrega't gratis el projecte sencer clicant aquíBrainStorm Activa torna a la càrrega amb una proposta de reconstrucció de l'Església Nova. Es tracta d'un dels monuments més antics i també més emblemàtics de Sant Carles de la Ràpita.
Antecedents
La ciutadania ha mostrat la seva disconformitat amb l'actual estat de la instal·lació, sobretot després que s'hi instal·lés un tancament metàl·lic superior, que ha generat un greuge estètic important en l'edifici. Novament, l'activisme generat a través de la creació, d'una persona particular, d'un grup a Facebook, ha servit per a reunir totes les opinions al respecte.
Cal remarcar que, tal com ho recullen documents oficials, ens trobem davant d'un edifici protegit, declarat d'interès nacional, motiu que hauria de servir per tractar-lo amb tot l'interès que es mereix, multiplicant el seu valor a través d'una recuperació autèntica.
Projecte Activa
La principal preocupació dels rapitencs i rapitenques era eliminar la coberta superior afegida recentment, de manera que aquesta és una de les actuacions prioritàries que reuneix la nostra proposta. De totes maneres, el projecte que presentem va molt més enllà i proposa una revitalització d'aquest espai, definint-ne uns nous usos socials. Així mateix, volem restaurar la façana, afegint nous elements que incrementin l'atractiu visual i establir una ampliació de l'edifici. Finalment, proposem una aposta decidida per la sostenibilitat.
  • Enllaços
  • Podeu accedir al projecte complet des d'aquest enllaç: Església Nova.pdf
  • També podeu fer tots els vostres comentaris al respecte en aquest mateix post, o bé a través del fòrum.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

De Reichstag ja n'hi ha un....si us plau, la creativitat en mans d'uns pocs.

Andreu Martí ha dit...

Doncs jo preferiria mil vegades un Reichstag que no pas la MERDA aquesta de ferro i vidre que li han posat ara i totes les DESTROSSES que han fet a l'exterior (la plaça, els arbres, els bancs, la font...)