dimecres, 11 de novembre del 2009

El projecte de nova biblioteca municipal de Sant Carles de la Ràpita arriba als mitjans de comunicació

Sant Carles de la Ràpita - BrainStorm Activa
Antecedents
Fa anys que Sant Carles de la Ràpita té una biblioteca en un edifici que s'ha vist deteriorat pel pas del temps i la manca d'inversions.
A més, el fons bibliogràfic fa anys que no s'ha vist incrementat ni revisat i, per tant, està obsolet, com molts altres aspectes de la biblioteca: no hi ha catàleg bibliogràfic, sala d'estudi, fotocopiadores a disposició dels usuaris, ordinadors de consulta a la xarxa... i altres mancances que els mateixos usuaris exposen a la xarxa.
Recentment, però, s'ha aprovat un projecte que preveu construir un bloc de pisos de protecció oficial, dedicant els baixos a una bilioteca que, ni de lluny, pot satisfer les necessitats de la ciutadania i, especialment, dels usuaris del servei que, actualment, han d'anar a les biblioteques d'altres municipis per poder trobar la bibliografia que busquen.

La comunitat online demana millores
Per tal de poder proposar alternatives a la construcció d'una biblioteca enclaustrada als baixos d'un edifici i, per tant, condemnada a l'estancament; es va crear el grup de Facebook 'Per una biblioteca en condicions a la Ràpita' .
I és que, a través de la xarxa, els ciutadans de Sant Carles de la Ràpita volen demostrar: <<som moltes les persones que pensem en una millor biblioteca, que ens oposem a projectes que no compten amb el suport dels ciutadans i, sobretot, que desitgem una major inversió en cultura per a la nostra ciutat>>.


Una demanda Activa
Havent engegat el projecte de 'Nou Urbanisme', BrainStorm Activa se suma a les demandes dels ciutadans de Sant Carles. Per això mostrem tot el nostre suport participant en les accions per demanar aquests canvis en el projecte original. Uns canvis que comencen per la reubicació de la biblioteca a un nou espai més adient i amb unes característiques que en millorin les perspectives de futur, disseny arquitectònic i, sobretot, l'estructuració d'un POUM que reuneixi altres infraestructures culturals en un mateixa zona.
Tot plegat ha arribat als mitjans de comunicació, als quals agraïm el seguiment que estan realitzant. Però som conscients que això és només un primer pas per tal de poder arribar a compromisos i acords que vehiculin els canvis. Des de BrainStorm Activa preparem la nostra proposta de projecte per a la nova biblioteca i, sobretot, aquesta proposta de qualitat per reunir les infraestructures culturals a la zona del Canal Marítim de Sant Carles de la Ràpita. Una proposta que reuneix les demandes dels ciutadans aplegats al grup de Facebook, fruit del diàleg, i que esperem que sigui d'utilitat al consistori municipal. I és que, si alguna cosa ens caracteritza, és la nostra voluntat de diàleg. Voluntat Activa.