diumenge, 19 de juliol del 2009

Catalunya pateix els pitjors incendis dels darrers anys



L´incendi declarat a Agramunt, la Noguera, i que afecta també els municipis de Cabanabona i Oliola ha calcinat més de 5.100 hectàrees de vegetació, la majoria agrícola, i s´ha convertit en el més important de la temporada. Les flames han deixat un rastre de desolació i cendra i, el més greu, una persona morta. El Departament de Protecció Civil de Catalunya demana extremar les precaucions, no fer foc al bosc, i circular només pels camins autoritzats. Si un incendi sorprèn a camp obert, cal allunyar-se´n en direcció oposada a la del vent i entrar en zones ja cremades.

És només un dels incendis que han castigat Catalunya aquest estiu. Des de BrainStorm Nature reiterem la importància de mantenir mesures de seguretat en les sortides al bosc. No hem de deixar-hi mai residus, ni llençar-hi cigarretes enceces. La Generalitat de Catalunya us dóna consells de prevenció i protecció contra els incendis.

Aquest estiu, més que mai, tingues cura dels boscos. Organitza grups de voluntaris de neteja i control. Demana al teu ajuntament que s'impliqui més en la protecció mediambiental. Planta un arbre.



Junts, per la recuperació dels nostres boscos.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Dins la meva llista de coses per fer hi ha plantar un arbre :D

Anònim ha dit...

kar sem iskal, hvala