diumenge, 16 de desembre del 2007

USA s'implica en la lluita contra el canvi climàtic

En un sobtat canvi d'opinió, els Estats Units han acceptat els canvis proposats per les nacions en vies de desenvolupament al document per a llançar les negociacions sobre un futur pacte contra l'escalfament global en 2009. D'aquesta manera faciliten el camí per a la seva adopció.
La delegació nord-americana havia rebutjat prèviament les modificacions proposades pels països pobres que responien a la seva necessitat de rebre assistència tecnològica dels països rics i altres assumptes àmpliament reconeguts en el document.
No obstant això, després que els delegats critiquessin la postura dels Estats Units i instessin a reconsiderar la seva posició, la delegació nord-americana va rectificar.
"Crec que hem recorregut un llarg camí fins a aquí", afirma Paula Dobriansky, cap de la delegació nord-americana. "Els Estats Units estan molt compromesos amb aquest esforç i per això volem assegurar que realment tots actuem junts", comenta. Finalment, afirma: "Anirem endavant i ens sumarem al consens".

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sí, sí. Molt de canviar d'opinió, però durant molts anys han estat un dels majors contaminadors a nivell mundial, no solament dins de les seves fronteres sinó també en els paisos en vies de desenvolupament en què havien desplegat les seves xarxes fabrils. Molt Kyoto i després resulta que poden comprar drets de contaminació i coses d'aquestes.
Les polítiques estan fetes a la mida dels seus creadors!

Anònim ha dit...

més val tard q mai