divendres, 30 de novembre del 2007

Nou llançament: Fills de la Ciència

Actualment, les tècniques terapèutiques i de reproducció humana assistida permeten diagnosticar i fins i tot tractar malalties genètiques dels embrions. Però aquestes pràctiques aixequen també un seguit de veus en contra que parlen de debats ètics importants i d'un dret fonamental: el dret a la vida.
'Fills de la ciència' recull totes les veus.




10 comentaris:

Anònim ha dit...

És difícil d'establir els límits del debat que planteja el video, tot i què personalment, m'inclino en favor de l'ús de les tècniques eugèniques.
Sóc conscient, però, que cada canvi, sobretot els que es relacionen directament amb la incidència en un sentit o altra sobre la vida humana, aixeca i axecarà sempre molts debats i molta polèmica.
Per aquest motiu, cal més diàleg perquè la ciència pugui avançar, però en harmonia amb la resta de pensaments.

Anònim ha dit...

Un reportatge molt ben plantejat, tant des del punt de vista del contingut, com pel que fa a la forma. És molt interessant (i és el que s'ha de fer haver contraposat el punt de vista científic amb les altres dues visions més conservadores. Això sí, la meva posició, com a home de ciència, no cal ni que la manifesti...

Anònim ha dit...

Yo pienso que estas cosas de la ciencia que atentan contra la vida del ser humano, o la amenazan de un modo u otro, deberían estar más legisladas. Tampoco soy radical y digo que la ley deba prohibirlas, pero sí pienso que se debe ir con mucho cuidado. El doctor dice algo como "lucharemos por acabar con estas enfermedades", lo cual me parece bien; pero ¿cuál es el coste de este avance? ¿Acabar con las vidas de los embriones enfermos? No creo que esta sea la solución.

Anònim ha dit...

Cuando tiene lugar la concepción, un espermatozoide penetra el óvulo y la célula resultante es el zigoto, que contiene toda la información genética (ADN) necesaria para convertirse en un niño.

El zigoto se divide para formar una bola de células, que, posteriormente crea un blastocisto. Éste se adhiere fuertemente al endometrio donde recibe nutrición a través del torrente sanguíneo de la madre, convertido ya en embrión.

Técnicas diagnósticas como el DGP se practican en las primeras etapas de división celular, con lo cual se practican a un grupo de células.

Aún así, existe el dilema de cuándo considerar que estas células ya forman una entidad propia y autónoma, un nuevo ser humano. Mientras que unos consideran que ésto sucede en el mismo instante de la concepción, otros opinan que el embrión no se empieza a desarrollar hasta la implantación, es decir, a partir de la fase de blastocisto.

Anònim ha dit...

como siempre... se trata de poner límites? NO hay LÍMITES en la vida humana. Es vida y punto.

Anònim ha dit...

Sempre val més un avortament de forma legal i a temps que no pas el que ha passat a Barcelona amb l'escàndol que s'ha destapat!

Anònim ha dit...

AVORTAMENT = ASSASSINAT
EUTANÀSIA = ASSASSINAT
EUGENÈSIA = ASSASSINAT

Anònim ha dit...

Lo que no me gusta es que siempre acabemos en posiciones dicotómicas...
El reportaje al menos aborda las dos visiones.

Anònim ha dit...

Bon treball, Rubén.

BrainStorm Productions ha dit...

Benvolguda Francisca Sierra:
D'això es tracta. Aportar les dues visions contraposades, no per a crear polèmica, sinó per fer possible la reflexió i el diàleg.

"Anónimo 30 de noviembre de 2007 13:19": Com veus, aquest espai està obert a la vostra opinió i és un reflex de la llibertat d'expressió a la qual tenim dret els ciutadans de la nostra democràcia. Així mateix, voldria manifestar que no comparteixo la teva opinió. Tot i que la respecto.

Als altres usuaris us agraeixo la vostra participació.

Sincerament,
R.Carcellé.