dissabte, 24 de novembre del 2007

25 de novembre: Junts contra la violència

25-N: Units per al canvi
Davant la commemoració d'un nou 25 de Novembre, dia internacional per a l'eliminació de la violència contra la dona, BrainStorm mostra la seva repulsa i denúncia per la persistència d'aquesta xacra social.
Però també reivindiquem l'existència d'altres tipus de violència: la dirigida cap als homes, infants i gent gran. I és que la violència no té ni gènere ni edat.

En aquest sentit, BrainStorm assumeix el compromís i la responsabilitat social de treballar per fer palès, com han de fer-ho els poders públics, mitjans de comunicació i les diferents organitzacions socials, en la visualització i eliminació de tots els tipus violència contra l'ésser humà, no únicament en societats en conflicte, sinó també en les societats del conegut com a "primer món" o "món desenvolupat". En aquest cas, es tracta d'un problema social vinculat als desavantatges estructurals i a la discriminació que sofrixen les dones en les diferents societats; però també dels homes, nens i avis, que suposen uns col·lectius sovint abandonats de l'atenció dels mitjans de comunicació i, per tant, discriminats.
Junts, podem véncer.
Junts, ho farem.

20 comentaris:

Anònim ha dit...

M'alegre que tingueu iniciatives per defensar els drets dels col·lectius més desafavorits i que doneu veu així a una problemàtica que s'haurie de tenir més present.

Anònim ha dit...

Jo també ho penso, Sandra: cal més conscienciació i el suport social, així com més implicació governamental per acabar amb problemàtiques com aquesta.

Anònim ha dit...

Està bé que hi hagi un dia perquè pensem en l'assumpte. El problema però és que només sembla que hi pensem aquest dia. Durant tot l'any les dones som víctimes de la violència, així com objecte de discriminació en termes fins i tot salarials. Estic d'acord que cal més implicació governamental, però també més demandes i suport per part dels diferents col·lectius socials. I no només un dia a l'any.

Anònim ha dit...

PD: Eeeh! que jo havia signat com a "eLi", però això no admet majúscules!!!

Anònim ha dit...

Aquí a Andorra han fet actes també i els joves porten tota la setmana amb un manifest públic perquè s'hi sumi la gent.

Un petó.

Anònim ha dit...

Onze dones han mort a Catalunya d'un total de 69 a tot Espanya des de principi d'any.

http://www.telenoticies.cat/pnoticies/notItem.jsp?item=noticia&idint=231640

Anònim ha dit...

A vilaweb també han penjat notícies:

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2637730

Anònim ha dit...

Violència contra les dones = violència de gènere?

Els homes també pateixen agressions

Anònim ha dit...

Cert que els homes també pateixen agressions, tot i què habitualment i majoritàriament, són les dones les víctimes de la violència de gènere i violència domèstica.
Però tens raó en reivindicar-ho

Anònim ha dit...

PINK POWER!
WOMEN POWER!
PURPLE POWER!
GLTB POWER!

Anònim ha dit...

Pilar Bardem recuerda que al menos una de cada tres mujeres sufre "violencia grave" alguna vez en su vida.

MADRID, 25 Nov. (EUROPA PRESS) -

La actriz Pilar Bardem recordó hoy, Día Internacional para la Eliminación de la Violencia contra las Mujeres, que al menos una de cada tres mujeres de todo el mundo "sufre violencia grave alguna vez en su vida".

Bardem fue a encargada de leer el manifiesto elaborado por Amnistía Internacional España con motivo de la jornada de reivindicación de la violencia de género contra la mujer.

En su intervención destacó además que es durante los conflictos armados "cuando la violencia amenaza a las mujeres con más fuerza y de múltiples formas". "Los conflictos armados tienen para las mujeres terribles y devastadoras consecuencias, mucho más graves que la mera violencia inherente a la guerra", añadió.

La actriz denunció también lo "intolerable" que, en su opinión, resulta la violencia contra las mujeres en el ámbito familiar "ante la falta de voluntad política de Gobiernos que no garantizan la protección de sus derechos frente a la violencia que más a menudo las golpea, la ejercida por los hombres de su propia familia".

Bardem colaboró hoy con el acto de Amnistía Internacional en Madrid, enmarcado en su campaña mundial 'No más violencia contra las Mujeres', que este año centra de manera especial en la situación de las mujeres inmigrantes que llegan a España, "doblemente amenazadas por su condición de mujer y de recién llegadas a una tierra extraña".

Para Amnistía Internacional, pese a la entrada en vigor de la Ley Integral contra la Violencia de Género, en la que se reconoce el principio de no discriminación, las mujeres inmigrantes en situación de irregularidad "siguen encontrando obstáculos que las impiden o dificultan el acceso a ayudas económicas y a recursos especializados".

Extraído de:
http://www.europapress.es/noticiasocial.aspx?cod=20071125170000&ch=313

Anònim ha dit...

La jutgessa Montserrat Comas afirma que l'eradicació de la violència de gènere és 'una lluita a mig i llarg termini'

Barcelona.- La presidenta de l'Observatori contra la violència domèstica i de gènere i vocal del Consell General del Poder Judicial, Montserrat Comas, ha assenyalat aquest diumenge al migdia a Barcelona que l'eliminació de la violència contra les dones és una 'lluita a mig i llarg termini' ja que responen a 'patrons culturals molt arrelats a la societat que ens costarà canviar'. Comas ha estat l'encarregada de llegir el manifest en l'acte institucional del Dia Internacional per a l'Eliminació de la violència envers les dones, celebrat a la plaça de Sant Jaume i promogut per les diputacions catalanes, ajuntaments i entitats de municipis i la Generalitat. La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha assenyalat que l'impuls al projecte de la Llei dels drets de les dones per a l'eradicació de la violència masclista ha estat 'l'avenç més important del 2007' ja que, entre d'altres, posa l'accent en la 'prevenció' de futurs casos.

Anònim ha dit...

Catalunya recorda les 11 dones assassinades aquest any per violència masclista

Catalunya ha recordat, en l'acte commemoratiu del Dia Internacional contra la Violència cap a les Dones, les 11 assassinades des de començaments d'any, en el "crim més encobert i nombrós del món", la violència masclista, segons el manifest institucional llegit davant la Generalitat de Catalunya.

La lectura ha estat feta per Montserrat Comas, magistrada presidenta de l'Observatori de la Dona i vocal del Consell General del Poder Judicial, que ha esmentat, un per un, els noms de les dones víctimes mortals de la violència masclista.

Comas ha assenyalat que la "desoladora llista expressa tan sols una petita part de la magnitud del problema", ja que es tracta d'"un tipus de violència que no emergeix en la seva totalitat". Després de la lectura del manifest s'ha fet un minut de silenci en acte de dol.

El manifest s'ha llegit davant un centenar de persones, entre les quals hi havia el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, els consellers de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras; d'Interior, Joan Saura; i d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila.

Projecte de llei dels drets de les dones

L'acte s'ha desenvolupat quan està pendent d'aprovació al parlament català el projecte de llei dels drets de les dones per a l'eradicació de la violència masclista, "fruit d'un ampli pacte i que pretén remoure les estructures", ha dit Marta Selva, presidenta de l'Institut Català de les Dones.

La llei es troba en procés de debat parlamentari i és "un projecte important de participació massiva i d'organitzacions de dones que han aportat les seves propostes" i que la magistrada espera que s'aprovi "com més aviat millor i per unanimitat", en opinió de Comas.

Segons ha explicat la consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, demà es presentarà un acord amb diverses i importants empreses que té la "voluntat d'intervenció integral i de facilitar una nova reinserció laboral i social" de les dones víctimes de violència masclista. Per exemple, una dona de Girona que hagi patit violència masclista podrà viure temporalment a Barcelona amb una nova integració social i laboral, ha explicat Capdevila.

Comas: "l'autoregulació en el món audiovisual no és suficient"

L'assassinat d'una dona que va aparèixer en el programa televisiu El diario de Patricia a mans del seu exnòvio, que li va demanar davant les càmeres que el perdonés i es casés amb ell, també ha estat comentat.

Montserrat Comas ha dit que "aquest problema posa damunt la taula el que fan els reality shows", que converteixen "el drama personal en un espectacle que s'aprofita per tocar la fibra sensible de les persones i ventilar drets que afecten la seva intimitat".

Comas ha reiterat el seu convenciment que "l'autoregulació en el món audiovisual no és suficient" i que "és important fer el que ja s'ha fet en tots els països de la Unió Europea i també a Catalunya de posar a Espanya un organisme o entitat semblant al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC)".

És molt important, en opinió de la magistrada, que a més dels codis d'autoregulació "hi hagi un organisme independent del govern i del parlament, una entitat que pugui vetllar i que tingui capacitat de fer recomanacions i de sancionar quan es vulnera la dignitat humana, la intimitat o els drets a la imatge".

Anònim ha dit...

Si quereis denunciar las injusticias hacia los colectivos mas discriminados, podriais empezar por denunciar la discriminacion hacia los hombres ante la ley contra la violencia, el divorcio y las custodias. Podriais denunciar que hoy 25 N solo se sale a la calle para defender a "LA DONA" y se ignora a los menores y la tercera edad tambien victimas de la violencia domestica, pero esa no da subvenciones, verdad? Hipocresia asesina! No se olviden de las victimas de denuncias falsas y aunque no se lo crean tambien existen victimas varones de violencia domestica, pero esas son ignoradas y no tienen derecho a ayudas economicas, sociales, ventajas legales, juzgados especializados, casas de acojida, psicologos, ventajas laborales etc, etc, etc. En fin, lo dicho el verdadero colectivo discriminado e ignorado son los hombres.

BrainStorm Productions ha dit...

NOTA ALS LECTORS:

Com heu vist en aquesta mateixa pàgina, la participació social condueix al canvi. Gràcies a l'enriquidor debat generat en aquest espai i en d'altres a través dels quals ens hem mantingut informats del transcrus d'aquesta jornada, hem ampliat la sovint restrictiva "jornada internacional contra la violència vers a dona", per una visió més àmplia, que contempla tots els tipus de violència, i que afecta més col·lectius.

Per tot plegat,
AGRAÏM SINCERAMENT LA VOSTRA PARTICIPACIÓ EN AQUEST BLOG.

Anònim ha dit...

Però OFICIALMENT avui és el dia contra la violència contra LA DONA!

Anònim ha dit...

Notícia dels informatius d'Andorra TV. Amb video i tot!:

http://www.informatius.ad/index.php?option=com_content&task=view&id=382&Itemid=52

Anònim ha dit...

Oh! Si es pot accedir directament al video:

http://www.informatius.ad/images/stories/videos/video_78707.wmv

Anònim ha dit...

:(

l'adreça del video és:
http://www.informatius.ad/
images/stories/
videos/
video_78707.wmv

és que havia qedat tallat!

Anònim ha dit...

Ara ja són les 00.07. Per tant, ja és dia 26. Per tant, ja no és el dia Mundial per a la lluita contra la violència de gènere.

...

Es deixarà de parlar del tema fins que un home torni a matar una dona o haurem d'esperar al proper 25 de novembre?