dimecres, 17 d’octubre del 2007

"Junts contra la pobresa"

Dia internacional per a l'eradicació de la pobresa: 17 d'octubre.


El dia internacional per a l'eradicació de la pobresa se celebra des del 1993, quan va ser declarat per l'Assamblea General de les Nacions Unides (resolució 47/196), amb el propòsit de promoure una major consciència sobre les necesitats d'acabar amb la pobresa i la indigència en tots els països del món; en particular les bosses de pobresa del conegut com a "quart món".

En la imatge veiem un indigent a les dependències de TMB de Plaça Catalunya.

En la Cimera del Mil·leni, els caps d'Estat i de Govern es van comprometre a reduir a la meitat, fins a l'any 2015, el percentatge de persones que viuen en la indigència i els salaris dels quals són inferirors a 1$ per dia.

El tema del Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa aquest 2007, "Junts contra la pobresa", posa de manifest la necessitat d'una aliança veritablement mundial en la lluita contra la pobresa, en què hi participin de manera activa tant els països desenvolupats, com els països en vies de desenvolupament.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No crec que pel fet de penjar una foto que mostri un pobre en un lloc conegut i concorregut, se solucioni o alleugi el problema de la pobresa, crec que la imatge té valor simbòlic i fins i tot artístic, però, a part d'això, penso que serveix per a poc més.

Anònim ha dit...

Doncs jo no hi estic d'acord. El fet de publicar una simple foto implica denunciar la situació, fer-la coneguda i que se'n parli. D'aquesta manera si més no s'aconsegueix remoure la consciència, que ja és un pas molt important!