dissabte, 8 de desembre del 2007

Contra el canvi climàtic

Cimera Mediambiental
Desacord entre els països per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle
La Xina i la Índia són els principals contaminants del planeta del planeta
50 ciutats del món s’han unit per protestar contra el canvi climàtic i reclamar major implicació governamental. BrainStorm se suma a la causa.




AGÈNCIES. NUSA DUSA (INDONÈSIA).-
La Conferència de l’ONU sobre el Canvi Climàtic ha arribat a l’equador després d’una setmana de reunions sense decisions clares i amb un gran desacord per part dels països en vies de desenvolupament a l’hora de reduir les seves emissions. Diuen que el Protocol de Kioto no els obligava a fer-ho i que, per tant, no acceptaran cap imposició ja que això limitaria el seu creixement econòmic.

D’aquesta cimera hauran de sortir les bases que determinaran si la comunitat internacional aconsegueix o no arribar a un acord abans del 2012, data en què finalitza la primera etapa de vigència del text de Kioto.

“Està molt clar que els països en vies de desenvolupament no estan disposats a acceptar objectius de reducció d’emissions d’obligat compliment”, afirma Ivo de Boer, secretari executiu de la Convenció Marc de l’ONU sobre Canvi Climàtic (UNFCCC). Les parts estan debatent fórmules per incentivar la limitació de les emissions, però caldrà concretar com i quan hauran de fer-ho. De Boer ha afegit que “el més important ara és decidir els instruments de què disposaran els països per actuar en la mitigació i l’adaptació; uns coneixements que permetran després prendre decisions sobre objectius que tinguin sentit”.

Els 190 països representats en la conferència comparteixen l’opinió que és essencial dissenyar mecanismes d’adaptació d’acord a les advertències del Grup Intergovernamental de Canvi Climàtic de l’ONU (IPCC), guanyador del Premi Nobel 2007, juntament amb Al Gore, que ja ha deixat clara la necessitat d’adaptar-se a l’escalfament global.


“El missatge és alt i clar: cal actuar ara”
Ivo de Boer, secretari executiu UNFCCC.

1 comentari:

Anònim ha dit...

¿Han visto la película de Gore "una verdad incómoda? Un buen film. A ver si entre todos salvamos al mundo.